Celebrate the Coming of Summer Virtual June CE

Sponsored By: Maine Optometric Association

June 5 - 6, 2021

Register Now

Maine Optometric Association
Summer Program
June 5th and 6th, 2021

Kick off the year with 17 hrs of CE this weekend with the MOA 


Early Bird Registration BEFORE  MAY 8th

Members= $160 PER DAY  Sat 9hrs CE / $160.00 PER DAY  Sun 8hrs CE

NON- Members= $240 PER DAY Sat 9hrs CE/ $240 PER DAY Sun 8hrs CE                

Registration  on or after MAY 8th

Members = $200 PER DAY         Sat 9hrs CE/  $200 PER DAY Sun 8hrs CE
Non-members= $280 Per day    Sat 9hrs CE/ $280 PER DAY   Sun 8hrs CE

SATURDAY - JUNE 5th

7:45am- 8:00am  Check-in MOA / Update from Board

8am-10am : Course Title: The Good, bad, ugly of digital device use in Children /Dr. Glen Steele   2hrs CE

Break: 10am-10:15am

10:15am- 12:15pm : Course Title: The Critical link between Between Vision and Overall Development/Dr. Glen Steele 2hrs CE

Break: 12:15pm 12:45pm Break for Lunch 

12:45pm-2:45pm : Course Title: Maximizing the OCT in the Diagnosis and Management of Glaucoma/Dr. Danica Marelli 2hrs CE

Break: 2:45pm-3pm 
 
 3:00pm-4pm : Course Title: Five Life-Threatening Causes of Diplopia You Can't afford to miss/Dr. Danica Marelli 1hr CE  

Speaker Change: quick break


4:00pm-6pm : Course Title: Out with the Hackeyed and in with the Neveau-eyes,looking at new eye care treatment and diagnosis/Dr. Bloomenstein 2hrs CE

End of Day


SUNDAY JUNE 6th


7:45 am- 8:00 am:  Check in MOA MIX /update from board


8:00 am- 10:00 am : Course Title: OCT in the Diagnosis and Management of AMD/ Dr. Julie Rodman 2hrs CE


Break- 10:00 am - 10:15 am


10:15 am - 11:15 pm : Course Title: Diseases of the Vitreomacular Interface /Dr. Julie Rodman 1hrs CE

11:15am 12:15pm : Course Title: OCT Angiography/Dr. Julie Rodman 1hr CE


12:15 pm- 12:45pm : Break for Lunch 


12:45 pm - 2:45 pm : Course Title: Ocular Surface Disease - The Medical Business of Dry Eye. A Comprehensive Course on OSD Evaluation, Diagnosis and Treatment strategies/ Dr. Bloomenstein 2hrs CE


2:45 pm - 3pm : BREAK


3:00 pm - 5 pm : Course Title: Corneal Dystrophies and Degenerations An ODs Guide/Dr. Bloomenstein 2hr CE
End of Day

Please note this is a tentative schedule.
Courses and times may change due to unforeseen circumstances out of our hands.
We will do our best to adhere to this schedule and notify you of changes.
Please be sure to check the brochure upon arrival.